„Жилищна сграда с ателиета и гаражи”,ул. Свети Климент 39, жк. "Надежда“, гр. София

Детайли
Период: 
2023
РЗП: 
871,17 м2

Многофамилната жилищна сграда е проектирана на седем етажа. Вертикалната комуникационна връзка между отделните нива се осигурява от асансьор и стълбищна клетка, позиционирана в средата на североизточната фасада.

На партерното ниво в жилищната сграда са проектирани четири гаража с паркинг системи за два автомобила. На първия етаж са проектирани две ателиета. На втори, трети и четвърти етаж са разположени две жилища - едно двустайно и едно тристайно. На петия етаж са проектирани два апартамента, като единия от тях е решен като мезонет на две нива. Връзката между двете нива се осигурява посредством вътрешна стълба.

Във всички апартаменти са предвидени складови помещения вътре в жилището.

Архитектурният облик на са търсени изчистени обеми. Фасадите са изпълнени със структурна мазилка, като определени места са подчертани с растер. На някои места е предвиден хоризонтален корниз. Всички прозорци са обрамчени с декоративни елементи. Предвиден е 60 см цокъл от импрегниран варовик. За терасите са предвидени метални ажурни парапети. Жилищната сграда е проектирана със скатен покрив, покрит с битумни керемиди.

Особености

Предвидено помещение за велосипеди.

Предишен/Следващ проект