Еднофамилна жилищна сграда, м. в.з. Киноцентъра I част разширение, р-н Витоша, гр.София

Детайли
Период: 
2014г.
РЗП: 
411 м2

Проектът предвижда изграждането на двуетажна еднофамилна сграда. Структурата на къщата е отворена към панорамната гледка и двора и затворена откъм улиците, тангиращи имота.

Сградата се явява бариера между улицата и южния двор във вътрешната част на имота. Откъм северната страна на имота, обемът на сградата визуално стъпва върху оградата от жив плет. Приземният етаж остава скрит, зад живия плет и терена и къщата се възприема като едноетажна.

Г-образната структура на къщата разделя естествено функционалните зоните, като осигурява гледка към вътрешния двор и планината.

Конструкцията е от смесен тип. Приземният етаж , плочата на втория етаж и външните стени на втория етаж са изпълнени с монолитна стб. конструкция. Покривът e от метална конструкция с метални греди и стоманени изолационни панели.

Особености

Предвидените детайли, с плъзгащи се пана пред прозорците, могат да осигурят пълното затваряне на всички отвори по фасадата. Фасадите откъм двора – южната и западната – са максимално отворени, осигуряващи единство между къща, двор и планина.

Предишен/Следващ проект