21 Декември, 2014

Проект за "Детска къща"

На 20.12.2014 бе направена символична първа копка на строежа по проекта за "Детска къща", който фондация "За Нашите Деца" инициира съвместно с подкрепата на Столична община. "Детска къща" ще подслони деца, лишени от родителска грижа и ще им предостави уютен временен дом в семейство, далеч от потискащата среда на социалните домове.

Специален гост на събитието бе зам. председател на ЕК и комисар по бюджета и човешките ресурси на ЕС - Кристалина Георгиева.

"Детска къща" е алтернатива на социалните домове и ще функционира по изцяло нов модел за България. В нея ще бъдат настанени между 6 и 8 бебета, изоставени от родителите си в първите седмици от своя живот. Те ще останат в здравословната среда на къщата, докато за тях се намери постоянно и сигурно семейство като за тях ще се грижи истинско семейство с подкрепата на екип от обучени специалисти.

"Детска къща ще бъде един пристан на надеждата, къща, в която ще можем да полагаме грижи за деца, лишени от родителска грижа, за които няма друга алтернатива. Тя ще бъде построена с подкрепата на нашите партньори и ще даде шанс на тези деца да живеят под грижите на специалисти и приемно семейство.", споделя Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация "За Нашите Деца".

Детска къща на фондация "За Нашите Деца" е пример за това как успешното партньорство между местната власт, бизнеса и неправителствения сектор може да спомогне за подобряване на детското благосъстояние в България и всяко българско дете да живее сигурно и обичано в семейство.

Изпълнител на проекта „Детска къща“ е МИРАТ ГРУП ООД.

МЕДИЯ КОНТАКТ

GSM +359 0894 40 41 04

E-Mailmiratgroup@abv.bg

За други координати кликнете тук.

Предишна/Следваща новина